امروز 22 نفر در اثر آنفولانزای خوکی در کرمان مردند
هفته گذشته خبر شیوع آنفولانزای خوکی در کشور منتشر شد اما اهمیت زیادی به آن داده نشد . این درحالی بود که نگرانیها بیشتر از شیوع آنفلوانزا درمیان جمعیت عظیم حاضر درمراسم اربعین حسینی میرفت اما رعایت نکات بهداشتی و اجرای برنامه های پیشگیری منسجم باعث شد تا کمترین میزان ابتلا به بیماریهای واگیر از این مراسم میلیونی گزارش شود، درعین حال درهمان زمان دراستان کرمان خبرها ازافزایش بیماران و گسترش نوع جدید آنفلوانزا یعنی خوکی حکایت داشت .
دراولین خبر که فقط 5 روز قبل مخابره شد معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكي شهر كرمان، چهار نفر در اثر بيماري آنفلوآنزا و 4 نفر در مابقي شهرستانهاي استان كرمان در اثر اين بيماری خوكي فوت كردند.
اين در حالي است كه بيماري آنفلوآنزا از نوع خوكي داراي تمام شاخصههاي يك بيماري مسري و خطرناك است كه با وجود تلاشهاي مجدانه محققان پزشكي هنوز داروي موثري براي پيشگيري يا درمان قطعي آن وجود ندارد.
نوذر نخعي گفت: بيماري آنفلوآنزاي خوكي از حدود يك ماه پيش در كرمان آغاز شده است
او با اشاره به تاريخ شيوع اين بيماري در كشور ادامه داد: بيماري آنفلوآنزاي H1N1، بيماري است كه از سال 1388 در كشور ما به ويژه در فصلهاي سرد زمستاني، شاهد رخ دادن آن هستيم؛ امسال هم مانند سالهاي گذشته شاهد اين بيماري هستيم.
نخعي با اشاره به علائم اين بيماري افزود: تفاوت اين بيماري با سرماخوردگي، شديدتر بودن علائم و سرعت بروز آن است؛ فردي كه دچار اين بيماري است به صورت ناگهاني دچار تب، لرز و بدن درد ميشود كه همراه آن ميتواند سرفه و آبريزش بيني داشته باشد و در كودكان بيشتر اسهال و استفراغ نيز ديده ميشود.
***قربانیان دوبرابر شد
اما این مقام مسوول تنها 4 روز بعد از افزایش آمار مرگ و میر بیماران مبتلا به آنفلوآنزا خوکی به ۱۶ نفر در این استان خبر داد.
نخعی شنبه شب در جمع خبرنگاران با اشاره به تشکیل کمیته ویژه مبارزه با آنفلوانزا در کرمان اظهار کرد: طی دو روز گزارشی از فوت افراد در اثر این بیماری نداشتیم اما این بیماری مجددا در کرمان قربانی گرفت و آمار فوتی ها به ۱۶ نفر رسید.
وی با تاکید بر اینکه مردم نباید دچار ترس شوند، افزود: مردم در هنگام مراجعه به منزل سریعا اقدام به شستشوی دستان خود با آب و صابون کنند.
سخنگوی ویژه آنفلوانزا در کرمان به پدران و مادران تاکید کرد که در صورت بیمار بودن فرزندان خود از فرستادن آنها به مدرسه و مهدکودک خودداری کنند.
وی ادامه داد: همچنین تاکید می شود که خانم های باردار نکات پیشگیری را جدی تر از دیگر افراد رعایت کرده از افراد بیمار فاصله بگیرند؛ ضمن اینکه شستشوی دستان را مدنظر قرار دهند.
درهمین راستا رئیس شبکه بهداشت شهرستان سیرجان گفت: 67 نفر به دلیل بیماری آنفلوانزا در بیمارستان های امام رضا (ع) و شهید غرضی سیرجان بستری شدند و تاکنون 34 نفر بهبود یافته اند.
دکتر موسی نصرالله پور افزود: هفته گذشته نیز خانمی که در بیمارستان زایمان کرده بود به علت ابتلا به بیماری آنفلوانزا فوت کرد.
وی بیان کرد: برای جداسازی افراد مبتلا به این بیماری 20 تخت در بیمارستان امام رضا (ع) و 20 تخت در بیمارستان شهید غرضی ایزوله شده است.
وی بر لزوم رعایت نکات بهداشتی تاکید کرد و گفت: از علائم اولیه این بیماری تب شدید بالای 38 درجه، مشکلات تنفسی، سردرد و گلو درد همراه با سرفه است.
نصرالله پور بیان کرد: این بیماری در استان کرمان زودتر تشخیص داده و خبر آن هم زودتر پخش شده و جای نگرانی ندارد.
*** آنفلوآنزای خوکی در وضعیت هشدار
درهمین راستا یک عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از پیگیری این کمیسیون نسبت به شیوع آنفلوآنزای خوکی در برخی شهرها و افزایش مبتلایان به آن خبر داد.
احمد آریایینژاد با انتقاد از افزایش موارد مشکوک به بیماری آنفولانزای خوکی در کشور، افزود: واقعیت آن است که باید اعلام بحران شود در عین حال که نباید دلهره بیمورد در جامعه به وجود آورد اما در چنین شرایطی باید هشدارهای لازم به مردم داده شود چراکه هر لحظه ممکن است شیوع این بیماری بیش از اینها در کشور فراگیر شود.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به نظر میرسد نباید با آرامش از کنار این مساله عبور کرد و باید وزارت بهداشت و دستگاههای مربوطه با جدیت این موضوع را پیگیری کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: وزارت بهداشت باید به همه مراکز بهداشتی ودرمانی هشدار دهد و آگاهیهای لازم نیز به مردم ارایه شود از سویی دیگر کنترل این بیماری هم باید صورت گیرد تا از شیوع گسترده آن جلوگیری کرد.
وی درباره علایم ابتلا به این بیماری، یادآور شد: آنفولانزای خوکی نیز مانند دیگر بیماریهای آنفولانزا دارای عوامل تقریبا یکسانی هستند و به نوعی سرماخوردگیهای شدید در فرد ظاهر شده و در بسیاری مواقع منجر به کشته شدن افراد میشود.
آریایینژاد با بیان اینکه مناطق آلوده بیشتر در معرض شیوع بیماری آنفولانزای خوکی در کشور هستند، گفت: همچنین لازم است عوامل شیوع این بیماری نیز مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان با جلوگیری از راههای انتقال و ورود آن به کشور از ابتلای بیشتر افراد به این بیماری جلوگیری کرد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، از پیگیری این کمیسیون نسبت به گسترش آنفلوآنزای خوکی و افزایش بیماران مبتلا به آن خبر داد وگفت: به طور حتم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این موضوع ورود پیدا خواهد کرد تا بتوان وضعیت هشداردهنده آن را کنترل کرد.
دراین راستا همچنین معاون مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از انتقال موج آنفلوانزای فصلی از کرمان به سایر استانها طی هفتههای آینده خبر داد.
محمود نبوی ، در مورد شیوع آنفلوانزا در استان کرمان اظهار داشت: 8 دانشگاه در استان کرمان در رابطه با آنفلوانزا گزارش دادهاند که این مسئله موضوع غیرعادی نیست، چرا که موج آنفلوانزا در آذر ماه آغاز میشود.
وی در پاسخ به اینکه آیا فوت 20نفر به دلیل ابتلاء به آنفلونزا در کرمان صحت دارد یا خیر افزود: نه مسئله این چنین نیست و ویروسهای آنفلونزا که در کرمان گزارش شده فصلی است و فعلا از نوع تیپ A H1N1 بوده و احتمالا ماههای بعد نوع B نیز ایجاد میشود.
نبوی ادامه داد: ایران بعد از آمریکا و کانادا رتبه 3 ویروسشناسی در جهان را دارا است و بر همین اساس طی چند سال اخیر ویروسهای شدید را بررسی کردهایم و اقداماتی در این راستا انجام گرفته است.
معاون مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حدود 5 تا 10 درصد جامعه در فصل سرد درگیر آنفلوانزا میشوند، گفت: حدود یک درصد این افراد بیماری آنها تبدیل به ذاتالریه شده و با درمان خوب متوسط 7 درصد مرگ و میر ایجاد میشود که این رقم در جوانان 3 درصد و در سالمندان تا 15درصد است بنابراین تعدادی از تلفات به دلیل آنفلونزا ناگریز است، ولی با این وجود تلفات نسبت به قدیم بسیار اندک شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به جمعیت کرمان و موج آنفلوانزایی که ایجاد شده مشکل غیرعادی نیست چرا که سالانه تعدادی به دلیل ابتلاء به آنفلوانزا فوت میکنند و تلفات از رقم معمول که احتمال دارد باشد چیز بیشتری نبوده است.
نبوی عنوان کرد: 8 نفر آزمایش آنها در ابتلا به ویروس فصلی تیپ A H1N1 ولی تعداد فوتیها بیشتر از این رقم گزارش شده که به دلیل نارسایی قلبی و تنگی نفس بیماران به وقوع پیوسته است.
به گفته وی آنفلوانزای ایجاد شده در کرمان موضوع غیرمعمولی نیست و چون ما دقیق این موضوع را بررسی کرده و مراقبت انجام میدهیم تلفات آن دقیق مشخص میشود.
نبوی افزود: افرادی که مبتلا به این آنفلوانزای فصلی در کرمان شدهاند اصولا دارای نقص و ضعف ایمنی بوده و به همین علت سبب فوت برخی از آنها شده است، بنابراین توصیه میکنیم افرادی که دچار نقص یا ضعف ایمنی هستند اول فصل سرما و پاییز واکسن بزنند تا در صورت ابتلا به آنفلوانزا احتمال مرگ و میر در آنها کاهش یابد، چرا که عوارض ابتلا به آنفلوانزا در این بیماران ده برابر افراد سالم است.
معاون مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: بیماران مبتلا به برونشیت و آسم، سرطان همچنین افرادی که پیوند عضو کرده یا دیالیز میشوند، همچنین بیمارانی که مصرف بالای کورتن داشته یا مبتلا به دیابت انسولینی هستند تزریق واکسن آنفلوانزا در آنها ضرورت دارد لذا از آنجایی که موجهای بعدی آنفلوانزا در راه است توصیه میکنیم حتما نسبت به این مسئله برای این بیماران اقدام شود.
معاون مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه موج آنفلوانزای فصلی در حال حاضر در کرمان و جنوب شرقی کشور است اعلام کرد: استانها دیگر نیز هفتههای آینده درگیر این موضوع میشوند چرا که آنفلوانزا فراگیر بوده و به سرعت پخش میشود.
***سرایت آنفلوانزا به سایر استانها
درحالیکه انتظار میرفت ازهفته اینده موج سرایت این بیماری به استانهای همجوار کرمان رخ دهد اما اخبارحکایت از گسترش سریع و بیش از انتظار بیماری دارد ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: ۳۱ مورد مشکوک به آنفلوانزای H۱N۱ (اچ وان ان وان) در بیمارستان های بوعلی و علی بن ابیطالب(ع) زاهدان بستری شدند.
دکتر محمودرضا میری اظهار کرد: برخی بیماری ها نظیر اسهال و استفراغ در فصل گرما و سرماخوردگی و آنفلوانزا در فصل سرما بروز می کنند.
وی ادامه داد: هرساله با آغاز فصل سرما در استان های جنوب کشور افزایش بروز بیماری آنفلوانزا مشاهده می شود به طوری که از حدود ۱۰ روز قبل اطلاع یافتیم در کرمان مواردی از این بیماری بروز کرده است.
وی تصریح کرد: در این زمینه تدابیر لازم صورت گرفته به طوری که دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انواع پروتکل های بهداشتی را تنظیم و از همان زمان اجرایی کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: از مجموع مراجعه کنندگان با علائم سرماخوردگی شدید و آنفلوانزای فصلی در محدوده این دانشگاه، ۱۳۲ مورد مشکوک تشخیص داده شدند که هم اینک ۳۱ نفر از این تعداد در بیمارستان بستری هستند.
وی تصریح کرد: از افراد بستری شده نمونه گیری های لازم صورت گرفته و آزمایشات برای تشخیص نوع ویروس در حال انجام است.
میری ادامه داد: همچنین در این مدت شمار اندکی از افراد فوت کردند که عموما مبتلا به بیماری های زمینه ای نظیر قلب و عروق، فشار خون، آسم و نقص ایمنی بودند که اقدامات برای تشخیص قطعی دلیل مرگ این افراد در حال انجام است.
وی گفت: با توجه به اینکه یکی از آزمایشگاه های مرجع جنوب شرق کشور در زاهدان قرار دارد موارد مشکوک به آنفلوانزا در کمترین زمان در این مرکز مورد بررسی دقیق قرار می گیرد.
وی افزود: افراد مسن و دارای نقص سیستم ایمنی، بیماران خاص و کودکان زیر ۱۰ سال از جمله گروههای در معرض خطر ابتلا به بیماری های مختلف نظیر آنفلوانزا هستند که باید نکات ایمنی را بیشتر از سایر اقشار رعایت کنند.
درهمین حال معاون بهداشت وزیر بهداشت از شناسایی 65 مورد آنفلوآنزا در کشور خبر داد و آمار فوتشدههای ناشی از این بیماری را 16 نفر در استان کرمان و 4 نفر در سیستان و بلوچستان اعلام کرد.
دکتر علیاکبر سیاری در پاسخ به سوالی درباره شیوع آنفلوآنزا در کرمان گفت: در دنیا 200 ویروس سرما خوردگی وجود دارد که 3 آنفلوانزای نوع A، B و C شامل آنها میشود. آنفلوآنزای نوع A همه ساله در کشور اتفاق میافتد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم تزریق واکسن به ویژه افراد در معرض خطر، گفت: افراد در معرض خطر، سالمندان و کسانی هستند که بیماری زمینهای و مزمن دارند. اگر کسی از این گروه دچار آنفلوآنزا شود، ویروس آنفلوانزای او با عفونت بیماری زمینهایاش همراه شده و احتمال مرگ و میر را افزایش میدهد. بنابراین باید اقدامات لازم مانند تزریق واکسن و مصرف دارو انجام شود. افراد اگر عفونت میکروبی پیدا کردند به مصرف دارو نیاز دارند.
وی افزود: در کرمان نیز آنفلوانزا H1N1 وارد شده که هرساله بوده است. تاکنون 136 نفر در کشور برای آنفلوآنزا مراجعه کردهاند که در 65 نفر از آنها ویروس آنفلوآنزا شناسایی شده است. در کرمان و سیستان و بلوچستان هم مواردی از آن را داشتهایم. در این میان تعداد فوتیهای ناشی از آنفلوآنزا در سیستان و بلوچستان 4 نفر، در کرمان 12 و در رفسنجان 4 نفر بوده است که اکثرا کسانی بودند که واکسن نزدند و بیماری زمینهای داشتهاند.
***آنفلوانزا درایران وحشی شد
درعین حال وزیر بهداشت نسبت به وحشی شدن ویروس آنفلوآنزا در کشور هشدار داد و گفت: متاسفانه تاکنون در کرمان 22 نفر بهدلیل ابتلا به آنفلوآنزا فوت کردهاند.
سید حسن هاشمی در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره مرگ 22 نفر در کرمان بهدلیل ابتلا به بیماری آنفلوآنزا اظهار داشت: متاسفانه این آمار 22 نفر صحیح است؛ البته افراد صرفا بهدلیل بیماری آنفلوآنزا فوت نمیکنند بلکه حتما بیماریهای زمینهای دیگری نیز داشتهاند.
وی با ارائه توصیههایی به مردم در این زمینه عنوان کرد: افراد باید مراقبتهای بهداشتی را رعایت کنند و با مشاهده علائم آنفلوآنزا به پزشک مراجعه کنند. این آنفلوآنزا نیز یک آنفلوآنزای معمولی بوده است ولی هر سال مقاومت آن بیشتر میشود؛ به خصوص اینکه در اثر این مقاومتها ویروس آنفلوآنزا وحشیتر میشود و این شرایط زمانی حادتر خواهد شد که این ویروس از آن طرف مرزها به ایران میآید. بنابراین چنین آمار مرگ و میری در سالهای گذشته نیز داشتیم و افراد با مراقبت بیشتر میتوانند هیچ نگرانی به خود وارد نکنند.
وی افزود:واقعیت این است که هر سال ما بخاطر بیماری آنفلوانزا مرگ و میر داریم و ثبت هم می شود؛ سال گذشته هم آمار تقریباً مشابه امسال بود.
وزیر بهداشت گفت : بالاخره فصل سرما و آنفلوانزا همیشه بوده و الان هم هست و غیر از مراقبت کار دیگری لازم نیست.
دکترهاشمی افزود: کسانی هم که علائمی از تب و سرماخوردگی دارند طبیعی است که باید به پزشک مراجعه و دستورات لازم را اجرا کنند.
وی درباره این نوع از آنفلوانزا گفت: این نوع معمولی از آنفلوانزاست ؛ البته هر سال مقاومت در برابر ویروس بیشتر می شود و نوع آن ممکن است نسبت به سال قبل قوی تر شود، به نظر می رسد همین اتفاق هم افتاده است.
هاشمی گفت: به ویژه مواردی که از آن طرف مرز از مسیر استان های سیستان و بلوچستان و کرمان وارد کشور می شود و به نظر می رسد اگر افراد مراقبت کنند جای نگرانی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: البته من بعید میدانم که شخصی مستقیماً به خاطر آنفلوانزا جان خود را از دست داده باشد، بلکه معمولاً افرادی که جان خود را از دست میدهند، دارای بیماریهای دیگری نیز هستند که آنفلوانزا آن را تشدید میکند.
وزیر بهداشت ادامه داد: البته تعداد جانباختهها بیش از 22 نفر است و در سایر استانها نیز هموطنانی جان خود را از دست دادهاند که توصیه میکنیم مسائل بهداشتی را مردم رعایت کرده و در صورت بروز علائم آنفلوانزا به سرعت به پزشک مراجعه کنند.
درهمین خصوص نماینده مردم کرمان و راور در مجلس از آخرین وضعیت شیوع بیماری آنفولانزای خوکی در کرمان خبر داد وگفت: این بیماری در استان تحت کنترل است.
محمدرضا پورابراهیمی با یادآوری فوت چندین نفر در استان کرمان به دلیل ابتلا به بیماری آنفولانزای خوکی، افزود: این بیماری اغلب در افرادی مشاهده شده که یا به خارج کشور سفر کردهاند یا به علت حضور اتباع خارجی در کرمان است.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بیماری آنفولانزای خوکی علاوه بر شهر کرمان در دیگر شهرستانهای این استان مانند انار و رفسنجان نیز مشاهده شده که اکنون بیشترین تاکیداتی که دانشگاه علوم پزشکی کرمان به مردم داشته آن است که پیشگیری لازم را در مقابل افرادی که دچار سرماخوردگی شدند داشته باشند تا بتوان از انتقال این بیماری جلوگیری کرد.
این نماینده مردم در مجلس نهم، با بیان اینکه کنترل و مراقبت از بیماری آنفولانزای خوکی به صورت جدی در دستور کار مدیریت اجرایی استان کرمان و دانشگاه علوم پزشکی این استان است، تصریح کرد: البته افرادی که به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند اغلب در زمره افرادی به شمار میرفتند که دارای بیماریهای دیگری بودند و بدنشان کاملا مستعد ابتلا به بیماری آنفولانزای خوکی بود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، گفت: از سوی دانشگاه علوم پزشکی نیز اعلام شد که واکسنهای مورد نیاز جهت پیشگیری از این بیماری وجود دارد که البته باید ابتدا این داروها مورد آزمایش قرار گیرد تا میزان اثرگذاری آن مشخص شود، در این زمینه مردم نیز باید همکاری لازم را جهت مراقبت از ابتلا به این بیماری داشته باشند.
***بیماران بیشتر مراقب باشند
دراین راستا همچنین معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: تاکنون در کشور 136 نفر که مشکوک به ابتلا به بیماری آنفلوانزا بوده در سراسر کشور به علت عفونت تنفسی به مراکز درمانی مراجعه کردهاند که 36 نفر آنها مبتلا به آنفلوانزای نوع Aتشخیص داده شده اند.
دکتر سیاری با بیان اینکه در همه جای ایران احتمال این اپیدمی در فصل سرما وجود دارد افزود: علت اینکه چرا این اپیدمی امسال در کرمان بیشتر است مشخص نیست ، سال گذشته نیز این اپیدمی در تبریز بیشتر بوده است .
وی افزود: افراد سالمند، کودکان، زنان باردار همچنین کسانی که مبتلا به بیماریهای زمینهای و مزمن هستند در صورتی که دچار آنفلوانزا شوند این مشکل همراه با عفونت در آنها ایجاد میشود به این مفهوم که بیماری مزمن یا زمینهای با عفونت ناشی از آنفولانزا همراه می شود و احتمال مرگ و میر در فرد را افزایش میدهد.
وی افزود: بهترین راه پیشگیری بویژه برای افراد در معرض ابتلا و پرخطر ( کسانی که بیماریهای مزمن یا بیماری های زمینه ای دارند، سالمندان ،کودکان و زنان باردار ) تزریق واکسن آنفلوانزاست که بهترین زمان تزریق آن اواخر تابستان و اوایل پاییز است .
دکتر سیاری افزود: اگر کسی از این گروه دچار آنفلوآنزا شود و ویروس آنفلوانزای او با عفونت بیماری زمینهایاش همراه شود احتمال مرگ و میر وی افزایش می یابد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: آنفلوانزا از طریق ترشحات دهان ، بینی و دست دادن منتقل میشود بنابراین افراد مبتلا از دست دادن ، روبوسی و سرفه کردن در حضور دیگران خودداری کنند.
همچنین معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در واکنش به اخبار منتشر شده درباره آنفلوآنزا در فضای مجازی و مرگ میر تنی چند از هموطنانمان با بیان اینکه شبکههای اجتماعی همه چیز را بزرگ و غیرعادی نشان میدهند، گفت: ما بررسی کردیم و با توجه به وسعت گرفتاری، ویروس فعلی همان ویروس معمول است و موضوعی غیرعادی نیست.
دکتر محمود نبوی درباره اخبار منتشر شده در زمینه شیوع آنفلوآنزای نوع A در استان کرمان گفت: موج آنفلوآنزا در فصول آذرماه در کشور ما آغاز میشود بنابراین ویروس همان ویروس فصلی است و فعلا موج H1N1 آغاز شده است و احتمالا در ماههای آینده موج H3N2 و B هم وارد کشور میشود.
وی همچنین گفت: نامگذاری این آنفلوآنزا به نام خوکی کار درستی نبوده و آنفلوآنزایی که در سال 2009 ایجاد شد، فقط ژنهای خوک را نداشت بلکه حاوی ژنهای پرنده و انسان هم بود. بنابراین آنفلوآنزایی که هماکنون شاهد آن هستیم چیز غیرمعمولی نیست، منتها از آنجایی که ما مراقبت میکنیم، تعداد تلفات دقیقا مشخص میشود و این غیرعادی نیست. ویروس نیز، ویروسی فصلی است.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت همچنین اظهار کرد: افرادی که مبتلا به ویروس شدهاند اکثرا کسانی بودند که دچار ضعف ایمنی هم بودهاند و این موضوع به ما نشان میدهد بیمارانی که دچار ضعف ایمنی هستند، ابتدای فصل سرما باید واکسن تزریق کنند؛ چراکه در صورت ابتلا به آنفلوآنزا ابتلا به مرگ و میر و عوارض آن برای آنها 10 برابر افراد سالم است. بنابراین تاکید میکنیم کسانی که ضعف ایمنی دارند مانند بیماران مبتلا به آسم، بیماران سرطانی که شیمی درمانی یا رادیوتراپی انجام میدهند، پیوند عضو، دیابتیها و... همین الان هم واکسن تزریق کنند؛ چراکه موجهای بعدی در راه است و اگر این کار را انجام ندهند، احتمال مرگ و میر در آنها افزایش مییابد. در کرمان نیز اکثر فوتیها از همین اشخاص مسن که بیماریهای مختلف داشتند بوده است.
نبوی با بیان اینکه زمانی که یک اپیدمی آغاز میشود، افراد باید مراعات اخلاق تنفسی را داشته باشند، گفت: این اخلاق این است که اگر بیمار شدند 2 یا 3 روز اول را در خانه بمانند و اگر ناچار به بیرون آمدن از خانه هستند، در صورت دیگران سرفه نکنند، دست ندهند، با دیگران روبوسی نکنند و سایرین هم فاصله یک متری از افراد سرما خورده را حفظ کنند.
همچنین دراین خصوص معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به سئوال مکرر مردم در زمینه تجویز واکسن آنفلوانزا گفت: اثر بخشی این واکسن در حدی نیست که اطمینان کامل در زمینه پیشگیری از ابتلا ایجاد کند.
نوذر نخعی افزود: اثر بخشی واکسن در بهترین شرایط در حد 40 تا 50 درصد است.
وی اظهار کرد: واکسن آنفلوانزا بعد از تزریق برای اثرگذاری به دو تا سه هفته زمان نیاز دارد که در حال حاضر و با توجه به گسترده شدن آنفلوانزا در جامعه، استفاده از این واکسن تاثیر چندانی ندارد زیرا اگر قرار باشد کسی مبتلا به این بیماری شود طی این دو سه هفته با احتمال زیادی دچار خواهد شد.
همچنین معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: واکسن آنفلوآنزا وارداتی و تاریخ انقضای آن حداکثر یک سال است لذا ضرورت دارد شهروندان در هنگام خرید آن از داروخانه نسبت به وجود برچسب اصالت وزارت بهداشت دقت لازم را داشته باشند.
دکتر سیدسعید خطیبی افزود: این بدان خاطر است که ویروس واکسن آنفلوآنزا هر سال تغییر شکل و ساختار می دهد لذا شرکتهای داروسازی هر سال نمونه جدیدی از آن را به بازار عرضه می کنند تا اثربخشی لازم را داشته باشد.
وی گفت: افراد باید قبل از استفاده واکسن آنفلوآنزا از نداشتن حساسیت نسبت به آن نیز اطمینان حاصل کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه افزود: برای تهیه واکس آنفلوآنزا، ویروس آن بر روی تخم مرغ کشت داد می شود لذا افرادی که نسبت به تخم مرغ حساسیت دارند نیز باید از تزریق واکسن آنفلوآنز خودداری کنند.
دکتر خطیبی بهترین زمان استفاده از واکسن آنفلوآنزا را اواخر تابستان و از سن شش ماهگی به بعد اعلام و بیان کرد: بعد از دو هفته از تزریق واکسن، ایمنی کامل در فرد ایجاد می شود و مدت ماندگاری آن یک سال تا 14 ماه است.
info@sajedkhabar.ir__ sajedkhabar@gmail.com
نظرات 0